U bent hier: Home / De spelregels / De strategische plannen / Het Kanaalplan / Procedure

Procedure

Onderhandelingsprocedure met Belgische en Europese bekendmaking.

De aankondiging van de Europese aanbesteding werd gepubliceerd op 19/07/2011.

De aanbestedende overheid is het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, vertegenwoordigd door: de Gewestelijke Overheid Brussel, Gewestelijke overheidsdienst Brussel Stedenbouw en Erfgoed (urban.brussels), Directie Studies & Planning.

De aanbesteding bevat een vaste schijf voor de uitwerking van het Richtschema voor de Kanaalzone met een maximumbedrag van € 200.000 en dit voor een geschatte duur van 9 maanden, te tellen vanaf de mededeling van de aanbesteding en voorwaardelijke schijven voor de begeleiding van de ontwikkeling van de zone.17 kandidaturen werden ontvangen, waaruit de volgende drie groepen weerhouden werden:

  • Groupement Alexandre Chemetoff & Associés: de groep bestaat uit Alexandre Chemetoff & Associés (mandataris), Idea Consult en Ecorem.
  • XDGA: de groep bestaat uit XDGA - Xavier De Geyter Architecten (mandataris), Michel Desvignes landschapsarchitect, Tritel en Prof. Dr. Eric Corijn
  • Kanal Kanalysator: de groep bestaat uit DeZwarteHond (mandataris), Studio UC, Lola, Movares, Michiel Dehaene en Sofie Vermeulen.

Deze drie groepen hebben een offerte ingediend op 29 februari 2012. Volgend uit de onderhandelingsfase, werd de laureaat, de Groupement Alexandre Chemetoff & Associés aangeduid op 4 oktober 2012, door de Regering belast met de opdracht het uitwerken van het Richtschema en het te verankeren aan de lokale werkelijkheden.

Document acties