U bent hier: Home / De spelregels / De strategische plannen / Project - Het GPDO / Brusselse metropool 2040

Brusselse metropool 2040

Drie visies voor Brussel

Drie multidisciplinaire teams kregen na een internationale wedstrijd de opdracht om een mogelijke toekomst uit te denken voor de Brusselse grootstad.

Drie verschillende visies waren hiervan het resultaat. Elk ervan heeft mee het debat op gang getrokken dat heeft bijgedragen tot het ontwerp van het gewestelijk plan voor duurzame ontwikkeling.

Horizontale metropool en isotroop

Het Italiaanse bureau Bernardo Secchi e Paola Viganò stelt een duurzaam, vernieuwend ontwikkelingsmodel voor: Brussel, horizontale metropool, gestructureerd door de drie valleien, een dicht netwerk van openbaar vervoer en zeer uiteenlopende buurten en landschappen.

Kleine metropool, wereldmetropool

Het team van 51N4E, AUC en Bureau Bas Smets ziet Brussel als een compacte, kosmopolitische, dichte, open, avant-gardistische stad die er moet naar streven om gelijktijdig te voldoen aan de voorwaarden van de Eurodelta en aan die van de multiculturele stad.

De stad heroveren!

De kern van de visie van KCAP wordt gevormd door de integrale benadering van de drie hoofdthema's: grondgebruik, mobiliteit, en landschap en openbare ruimte, gebonden aan de vervoersknooppunten. Het model is een compacte en gedecentraliseerde stad.

Download de studies hier

 

Publicatie

Kaft publicatie Brussel 2040« Brussel 2040, drie visies voor een metropool »

Deze publicatie stelt de resultaten voor van het werk van drie internationale teams van deskundigen.

Document acties