U bent hier: Home / Personen met beperkte mobiliteit (PBM’s) en de Brusselse stedenbouw

Personen met beperkte mobiliteit (PBM’s) en de Brusselse stedenbouw

Wanneer we ons verplaatsen, ondervinden we allemaal wel eens moeilijkheden, of we nu een auditieve, motorische of visuele beperking hebben, ons tijdelijk met krukken verplaatsen, jonge ouders met een kinderwagen zijn of minder krasse ouderen.

 

“PBM’s”

Volgens de Gewestelijke Stedenbouwkundige Verordening (GSV)moet het begrip “personen met beperkte mobiliteit”zo ruim mogelijk geïnterpreteerd worden: het betreft zowel personen met een handicap, mensen met boodschappentassen of met een kinderwagen, personen vergezeld van kinderen, bejaarden of mensen die zich tijdelijk moeilijk kunnen verplaatsen omdat ze bijvoorbeeld herstellen van een ongeval.

De Gewestelijke Overheidsdienst Brussel (GOB) let er steeds meer op dat openbare gebouwen en de openbare ruimte uitgerust zijn met een aangepaste toegang voor personen met beperkte mobiliteit. Dieinrichtingen zijn van essentieel belang, zowel opdat personen met een handicap niet benadeeld zouden worden door omgevingsfactoren, als om veiligheidsredenen. Hiertoe werden verschillende maatregelen genomen.

Document acties