U bent hier: Home / Nieuws

Laatste Nieuws

Nieuwigheden inzake vrijstellingen van de tijdelijke bewoningen

29-04-2022 - De tijdelijke bewoning vormt een hefboom om te antwoorden op de verschillende sociale, economische, culturele en milieugerelateerde uitdagingen waarmee het Brussels Hoofdstedelijk Gewest momenteel wordt geconfronteerd. Door de tijdelijke bewoning van leegstaande gebouwen of ongebruikte gronden vrij te stellen van vergunning of van bepaalde procedures, draagt het besluit van geringe omvang bij tot de ondersteuning van niet-lucratieve initiatieven en bevordert het de kringloopeconomie op het Brusselse grondgebied.

Nieuwigheden inzake vrijstellingen van de tijdelijke bewoningen - Lees verder...

5G - U vindt hier de informatie over de kennisgevng die moet plaatsvinden vanaf de uitbouw van elk van deze punten

29-04-2022 - Teneinde de uitbouw van 5G op het Europese grondgebied te bevorderen, bepaalt Richtlijn (EU) 2018/1972 van 11 december 2018 tot vaststelling van het Europees wetboek voor elektronische communicatie dat de uitbouw van draadloze toegangspunten met beperkt bereik die bepaalde kenmerken respecteren, dient te worden vrijgesteld van een stedenbouwkundige vergunning, tenzij indien deze uitbouw betrekking heeft op beschermde goederen.

5G - U vindt hier de informatie over de kennisgevng die moet plaatsvinden vanaf de uitbouw van elk van deze punten - Lees verder...

Document acties